Erkan

1982 doğumluyum ve yirmi yılı aşkın bir süredir yiyecek ve içecek sektöründeyim. Bartender olarak başladığım kariyerime başta İstanbul ve Bodrum’da olmak üzere Reina, Sortie, Ruby, The House Cafe, Serafina, Sunset gibi birçok üst segment kulüp ve restoranda süpervizör/bar şefliği yaparak devam ettim. 2004-2006 yılları arasında barista olarak çalışmaya başladığım Starbucks’ta süpervizörlük yaptım ve kahve eğitimlerine katılarak Coffee Master ünvanını almaya hak kazandım. Pandemiyle birlikte bildiklerimi geniş kitlelerle paylaşma isteğiyle kariyerimi eğitim ve danışmanlık tarafında ilerletmeye karar verdim. Eğitmenlik kariyerime 2020’de MSA’da Profesyonel Barmenlik ve Miksoloji eğitim programında kokteyl üzerine eğitim vererek başladım. Il Cortile, Feriye Restoran, Dekk ve Vakkorama’da bar kurulum, eğitim ve yönetim danışmanlığı verdim. Menüsünden, ekipmanına, personel eğitiminden satın almasına barların kurulum ve işletim süreçlerinde rol aldım. 2020 yılında hayata geçirdiğim markam Cocktail Talks’un hikayesi de pandemiyle birlikte başladı. Eve kapandığımız dönemde kaliteli içeriklerle evde kokteyl hazırlama tekniklerini takipçilerimle Youtube üzerinden paylaşmaya başladım, hala da kanalımda bar ve miksoloji hakkında düzenli içerik üretmeye devam etmekteyim. 2021 yılından beri ise hayat ve iş partnerim Nil ile birlikte Cocktail Talks markası altında başlangıç kokteyl eğitimi niteliğindeki Kokteyl Sohbetleri’ni düzenliyoruz ve evde kokteyl yapmanın inceliklerini kokteyl yapımına meraklı olan herkesle kendi mekanımızda paylaşıyoruz.